Copyright © Y2P.be                  Gebruiksvoorwaarden |

Koninklijke en Ridderlijke Gilde Sint-Sebastiaan - Wetteren


aantal bezoekers tot nu toe
Maak kennis met de leermeesters!
2017
Is een uitstekend jaar voor onze Gilde.
 1 mei Keizerschieting van het verbond. We hebben wel geen Keizer maar wel een Kampioen. Bij het afkampen was er eerste ronde (5 scheuten) geen kampioen gekend en in de volgde ronde met één schot was het onze André Gansbeek die zich Kampioen schoot.
 7 Mei sectorkampioenschap te Dendermonde Willem Tell. In de eerste ronde schoot Ronny al een kalle. Victor in de tweede ronde een kalle, negende ronde een hoge. André G in de zesde ronde zijvogel. Davy in de tiende ronde kleine met zijvogel. Eindresultaat: Victor 11 punten; Davy en André G 7 punten; Willy 6 punten; en Ronny 3 punten = totaal 34 punten en genoeg om Sectorkampioen te zijn.
25 Mei Koningsschieting. Om 15.00 uur stond Koning Ronny klaar om zijn Koningstitel te verlengen, twee scheuten later wisten we dat het niet mocht zijn. 13 man stonden te trappelen om er aan te beginnen maar we moesten wachten tot de 10de ronde.  Het 130ste  schot was het goede. Willy François is de nieuwe Koning. Koning Boenka!!!
26 Mei Koningsschieting van de Vrijdagschutters. Het was even wachten op de uittredende Koning Koen (de sukkelaar moet nog werken.) Met 15 minuutjes vertraging kon hij zijn kans wagen. Ook hij kon zijn titel niet verlengen en de overige 13 schutters mochten een poging doen. In de derde ronde was het Davy die zich andermaal Koning van de Vrijdagschutters mag noemen.
30 Juli. De Gouden Pijl. Door de afwezigheid van Davy (op reis) viel Romain Erauw in en die gaf meteen het tempo aan. Bij zijn eerste schot, 2 blokken. 3de ronde Romain - zijvogel en Ronny - de hoge. 4de Ronny – kalle. 6de ronde Ronny – kalle. 10de ronde André G – zijvogel. Resultaat: Romain = 6 punten; Victor = 1 punt; Ronny = 11 punten; André G = 4 punten en Willy = 5 punten. Dat geeft een totaal van 27 punten en was genoeg om de Gouden Pijl te winnen.
6 augustus De afkamping voor de meeste punten op de Gouden Pijl werd een spannende wedstrijd. Gunter en Ronny kregen elk vijf scheuten naar een volledig spel blokken en eindigden met een gelijk aantal blokken (1-1). Dus verder beurtelings, schot per schot, tot er een winnaar was. Gunter gaat op en heeft twee blokken in één schot. Ronny moest beter doen als hij wilde winnen. Ronny gaat super geconcentreerd in zijn hoekje staan en lap daar vliegt de zijvogel. Winnaar met de meeste punten
16 september Huldiging van het team van de Gouden Pijl
Iafkamping kampioen van België voor het team dat het sectorkampioenschap 3de sector won.

2016
1 Mei Was het nu het thuisvoordeel, zijn vriend Omer of toch zijn goeie form, maar onze Willy François  trof  de keizersvogel en mocht kampen tegen zijn goeie vriend Robert De Smet van Wetteren Ten Ede. Willy liet de Keizersvogel terug vliegen en mag zich voor één jaar Keizer van de Scheldestreek noemen. David Buysse schoot tijdens de afkamping in de namiddag de meeste vogels en mag zich Kampioen van 2016 noemen. Zo doende blijven de twee titels in onze Gilde. Proficiat.
5 Mei hemelvaart = Koningsschieting. Uittredende Koning David werd gehuldigd en na het heerlijke buffet mocht hij proberen om zijn titel te verlengen. Helaas, 2 maal helaas, het mocht niet zijn en we kregen allemaal de kans om de koningsvogels af te schieten. Uitgerekend Ronny, vader van David, schoot zich in de derde ronde Koning.
6 Mei Koen D’ondt, ex Koning 2008, schoot raak en is voor één jaar regerende Vrijdagskoning

2014
In de derde rond schieten Jean De Meyer en Adolf Veeckman de koningsvogel , zodus word er gekampt. Na maar liefst +/- 20 scheuten is het uiteindeljk Jean die zich koning mag noemen.
Bij de vrijdagschutters is het Marijke Vanderper die de mannen het nakijken geeft door zich in de vierde ronde koningin te schieten

2013
Een gif-trein komt roet in onze schutterskalender gooien, daardoor wordt de koningschieting noodgedwongen uitgesteld naar 29 juni.. Romain Erauw  schiet zich voor de tweede maal in zijn lange schutters loopbaan koning.
Bij de vrijdagschutters noteren we Willy François als koning van de vrijdagschutters.
Op de Gouden Pijl te Oostende presteren we het om met twee ploegen 32 punten te schieten en zo het tornooi te winnen.
In september krijgen we het droevige nieuws dat onze ondervoorzitter Daniël Rawoens overleden is.

2012
17 mei
De koning van de vrijdagschutters 2011 Filip De Meyer bewijst dat de koningsvogel afschieten op vrijdag 3 juni 2011 geen toevalstreffer was: hij geeft alle andere oude rotten in het (schutters-) peleton het nakijken, en wordt verdient de koning van 2012
18 mei
En lap, ‘t is weeral van datte: Filip slaagt er nu terug in om de koningsvogel (Vrijdagschutters) af te schieten: hij wordt dus “prins” van de Vrijdagschutters”!

2011
2 juni
na enkele pogingen (4 rondes) schiet Lucien De Vriese de koningsvogel ..
3 juni
Filip De Meyer, die gisteren bij de grote mensen niet mocht meedoen, treft bij het 1e schot (ja, het eerste) de hoofdvogel en is dus de koning van de vrijdagschutters (tot zijn eigen verbazing!).

2010
13 mei
Karin Buyse geeft alle mannelijke ego’s het nakijken ..
14 mei
Ronny Buysse schiet zich koning van de Vrijdagschutters.

2009
22 mei
Romain Erauw schoot de koningsvogel af. Aangezien hij dit spectakel ook reeds in 2008 opgevoerd had, mag hij zich “Prins” van de Vrijdagsschutters noemen.
21 mei: koningschieting.
Nico Delporte is de nieuwe koning.

2008
3 mei
Koen D'Hondt schiet hem koning
2 mei
Romain Erauw schiet de koningsvogel af

2007
18 mei
Edwin Van Laer schiet zich prins van de vrijdagschutters (2 jaar na elkaar koning van de maatschappij)
17 mei
Karin Buyse is voor de 2e maal koning, en dus prinses.

2006
26 mei
Edwin Van Laer schiet zich koning van de vrijdagschutter
25 mei
Karin Buyse schiet zich koning