Copyright © Y2P.be                  Gebruiksvoorwaarden |

Koninklijke en Ridderlijke Gilde Sint-Sebastiaan - Wetteren


aantal bezoekers tot nu toe
Dit jaar (2017) was UITSTEKEND
2017
Is een uitstekend jaar voor onze Gilde.

 1 mei Keizerschieting van het verbond. We hebben wel geen Keizer maar wel een Kampioen. Bij het afkampen was er eerste ronde (5 scheuten) geen kampioen gekend en in de volgde ronde met één schot was het onze André Gansbeek die zich Kampioen schoot.

 7 Mei sectorkampioenschap te Dendermonde Willem Tell. In de eerste ronde schoot Ronny al een kalle. Victor in de tweede ronde een kalle, negende ronde een hoge. André G in de zesde ronde zijvogel. Davy in de tiende ronde kleine met zijvogel. Eindresultaat: Victor 11 punten; Davy en André G 7 punten; Willy 6 punten; en Ronny 3 punten = totaal 34 punten en genoeg om Sectorkampioen te zijn.

25 Mei Koningsschieting. Om 15.00 uur stond Koning Ronny klaar om zijn Koningstitel te verlengen, twee scheuten later wisten we dat het niet mocht zijn. 13 man stonden te trappelen om er aan te beginnen maar we moesten wachten tot de 10de ronde.  Het 130ste  schot was het goede. Willy François is de nieuwe Koning. Koning Boenka!!!

26 Mei Koningsschieting van de Vrijdagschutters. Het was even wachten op de uittredende Koning Koen (de sukkelaar moet nog werken.) Met 15 minuutjes vertraging kon hij zijn kans wagen. Ook hij kon zijn titel niet verlengen en de overige 13 schutters mochten een poging doen. In de derde ronde was het Davy die zich andermaal Koning van de Vrijdagschutters mag noemen.

30 Juli. De Gouden Pijl. Door de afwezigheid van Davy (op reis) viel Romain Erauw in en die gaf meteen het tempo aan. Bij zijn eerste schot, 2 blokken. 3de ronde Romain - zijvogel en Ronny - de hoge. 4de Ronny – kalle. 6de ronde Ronny – kalle. 10de ronde André G – zijvogel. Resultaat: Romain = 6 punten; Victor = 1 punt; Ronny = 11 punten; André G = 4 punten en Willy = 5 punten. Dat geeft een totaal van 27 punten en was genoeg om de Gouden Pijl te winnen.

 6 augustus De Gouden Pijl De afkamping voor de meeste punten op de Gouden Pijl werd een spannende wedstrijd. Gunter en Ronny kregen elk vijf scheuten naar een volledig spel blokken en eindigden met een gelijk aantal blokken (1-1). Dus verder beurtelings, schot per schot, tot er een winnaar was. Gunter gaat op en heeft twee blokken in één schot. Ronny moest beter doen als hij wilde winnen. Ronny gaat super geconcentreerd in zijn hoekje staan en lap daar vliegt de zijvogel. Winnaar met de meeste punten

Wat nog komt:

16 september Huldiging van het team van de Gouden Pijl

17 september afkamping kampioen van België voor het team dat het sectorkampioenschap 3de sector won.