Copyright © Y2P.be                  Gebruiksvoorwaarden |

Koninklijke en Ridderlijke Gilde Sint-Sebastiaan - Wetteren


aantal bezoekers tot nu toe
2019 - jaar van 2 “Prinsen”
Seizoen 2019 heeft zijn start gemist, slechts een dertigtal schutters zakken af naar onze schietingen. We hopen op beterschap.

1 mei 2019 - Keizer & kampioenschieting
Na 2 jaar nemen we de traditie terug en starten we met de Keizer en Kampioenschieting te Wetteren ten Ede. Wat we op Wetteren ten Ede niet gewoon zijn is mooi weer. Het was een prachtige zalige dag. 27 verbond schutters streden voor de fel begeerde titels. Wij waren met 11 en er werd goed geschoten.
De Keizersvogel werd meermaals gestreeld maar het was wachten op onze laatste man Ronny Buysse om hem eraf te schieten. Na ons kwam Wichelen (11 schutters) aan zet en zij troffen hem 2 maal : Staf en Carina. Laatste peleton; Wetteren ten Eede (5 schutters) ook zij wisten de Keizersvogel 2 maal te treffen: Robert en Jozef.
Dat werd dus kampen en na 13 ronden mochten wij onze Ronny feliciteren. Proficiat Ronny.
Inmiddels werd er ook gestreden voor de Kampioenstitel. Ook hier werd de hoofdvogel 2 maal ( Staf Wichelen en Victor Wetteren St Seb.) geschoten. Hier was de strijd nog spannender na X aantal schoot Staf hem eraf maar Victor zijn antwoord was kordaat en hij schoot hem er ook af. Een aantal ronden later was het uiteindelijk Victor die zich Kampioen mocht noemen. Proficiat Victor.
Ronny en Victor hebben onze naam met glans verdedig en daar zijn wij trots op.

30 mei = Koningsschieting.
De uittredende Koning Pierre ontving ons met lekkere hapjes en drankjes. Rond 11.30 uur begon het officiële gedeelte, de huldiging, kroning met de breuk en de geschenken. Ook de supportersclub had traditie getrouw zijn toespraak en krans klaar om Koning Pierre te kronen. Hierna nam de uittredende Koning het woord en wist ons te vertellen dat hij zich terug Koning ging schieten. We wensen hem veel geluk en hopen ook een kans te krijgen om de fel begeerde titel binnen te halen.
Bij het commando: “aan tafel” werd niet getreuzeld. Iedereen was het eens, onze slager Guy had zichzelf weer overtroffen met een lekker uitgebreid buffet.
Ons oudste lid Staf Pijpe (Van Den Berghe) 88 jaar en 72 jaar lid was ook van de partij en hij had een vraag: Zou ik ook eens mogen proberen schieten? Direct werd toegestemd en een boog, (den dienen van de voorzitter) werd geregeld naar de kleinste trekkracht. Na de uitleg hoe hij met een stok moest schieten en met wat hulp is zijn wens in vervulling gegaan.
Klokslag 15.00 uur
Pierre staat onder de wip en hij schat zijn kansen zeer laag, nieuwe boog en weinig of niet kunnen oefenen. De eerste scheut gaat een tiental cm naast, tweede schot en daar lag hij de koningsvogel.
Leve Koning Pierre. Eindelijk nog eens iemand die 2 opeen volgende jaren Koning wordt.

Vrijdag 31 mei, kleine koningsschieting = koning van de vrijdagschutters.
Uittredende Koning Davy geeft ons geen enkele kans door met zijn eerste schot de koningsvogel af te schieten. Proficiat prins Davy.
Nadien op de puntenschieting heeft Ronny minder geluk want als zijn pijl uit de loper schiet moet hij terug ontspannen waarbij hij door de kracht van de kamwielen met zijn hand tegen de stang van de kabelgeleiders stoot en zo zijn hand open haalt. Op de spoeddienst van het UZ Gent hebben ze de wonde moeten naaien.