Copyright © Y2P.be                  Gebruiksvoorwaarden |

Koninklijke en Ridderlijke Gilde Sint-Sebastiaan - Wetteren


aantal bezoekers tot nu toe
Vorig jaar (2018) was VERMOEIEND, maar UITSTEKEND
Het was (eens te meer) een uitstekend jaar voor onze Gilde.

inrichting sectorkampioenschap
we hebben er véél moeten voor doen, maar uiteindelijk kunnen we terugblikken op een geslaagde organisatie;

door de voorafgaande vergaderingen, de kosten-baten analyse door de catering ploeg (Jan + Pierre) en de de inzet van de leden en andere (chinese) vrijwilligers (den enen al wat meer dan den anderen) is alles pico-bello verlopen:

de daaropvolgende namiddagschietingen waren (dankzij onze vriend “Omer”) eveneens een gezellig samenzijn (zie sfeerbeelden volgende blz).

10 Mei Koningsschieting. Hij had het op voorhand reeds luidkeels verkondigd: Pierre ging zich koning schieten.
Niemand die hem geloofde (hijzelf al zeker niet!). Maar het ongelooflijke gebeurde: tot ieders verbazing (ook de zijne) ging de koningsvogel eraf: Pierre is de nieuwe koning.
1 klein probleempje: als men in 2019 de koning aan huis gaat afhalen, zal’t wel een serieus verplaatsingske worden . . .
Geen nood: de koning weet aan de kust een zéér goed caféétje zijn !

11 Mei Koningsschieting van de Vrijdagschutters. Davy, uittredend koning van de vrijdagschutters kon niet onmiddellijk zijn titel verlengen, maar liet, na enkele welwillende pogingen van de anderen, niet na, om met een welgemikt schot terug de koningsvogel eraf en in 2 stukken te schieten (lap: weeral kosten).

29 juli. - 6 aug - De Gouden Pijl.  Blijkbaar waren onze schutters vermoeid door de organisatie van het sectorkampioenschap: we konden het succes van vorig jaar niet herhalen, en belandden qua punten in de middenmoot. Wat opviel: de “goeie” schutters haalden niet zoveel meer punten dan de “kneusjes”.
Ons Gouden Pijl avontuur is achter de rug. De eerste dag begonnen we al met een handicap, Victor moest forfait geven en Ik mocht invallen. We sprokkelde via Ronny (hoge); Julie zijvogel 15 punten. Goed voor halfweg het klassement. De twee dag moest Ronny afbellen, had de zaterdag op het sectorkampioenschap een zonneslag opgelopen. Pierre werd opgetrommeld als vijfde man. Bedankt Romain, Gunter, Julie, Pierre, het was onze dag niet maar zijn toch tevreden.

sectorkampioenschap:
Nu alle 56 ploegen van de 3de sector gestreden hebben kunnen we spreken over een succesvol sectorkampioenschap. De weer goden waren ons gunstig gezind en gaven altijd temperaturen van boven de 28° C. Ik kan jullie verzekeren dat het voor ons in de keuken/tent wel iets te veel van het goede was, maar we hebben het klaar gespeeld om zonder kleerscheuren voor +/- 225 personen eten klaar te maken (75kg stoverij; 75kKg frieten) (volgende keer airco in de keuken !).
In de kantine hebben ze ook niet stil gezeten want met die temperatuur werd er wat gedronken. Door het goede weer zaten de schutters, op zoek naar schaduw, verspreid over het terrein. Hilaire heeft er heel wat km’s opzitten.

18 augustus - staande & liggende wip:  De opkomst van 45 schutters voor onze staande & liggende schieting was niet zoals gewoonlijk, maar het goeie weer en de gezellige sfeer maakte veel goed. Toch kunnen we stellen dat door de organisatie van het sectorkampioenschap wij te weinig zijn gaan schieten en dat de “normale” schutters de weg naar Wetteren St. Sebastiaan vergeten (?) zijn.

kermisschieting:  goed weer, goeie sfeer, maar de opkomst is terug aan de lage kant. Ja, het aantal schutters is overal verminderd en er komen geen of weinig nieuwe bij. De jongere generatie zou wel willen maar met een gezin
waar beiden werken is dat niet vanzelfsprekend om zich een zaterdag of zondag vrij te maken. Dus zijn het de oudjes die zich moeten laten zien op de schietingen zodat de maatschappijen weten dat onze Gilde nog bestaat. Laten we hopen dat dit volgend jaar zal beteren.

23 september BBQ. Omdat het voor iedereen feest was, was er gekozen voor de formule alles gratis, geen personeel achter de toog en zelfbediening.Ons oudste lid Staf (Pijpe) Van Den Berghe al 70 jaar lid van onze Gilde was ook aanwezig en zeer tevreden om het nog te mogen meemaken. Het aperitief en de hapjes, kippenboutjes, scampi’s, rauwe hesp enz. vielen in de smaak en werden volop genuttigd. Eens de tong gesmeerd heb ik als voorzitter ons nieuw lid Dirk Bockstaele en zijn vrouw Carolin Van Laencker voorgesteld en verwelkomd in onze Gilde. We waren ook blij de ongelukkig gevallen Robert terug te zien en hopen hem volgend jaar terug op de oefenschietingen te verwelkomen.
Het was geen weer om buiten te schieten dus bleef iedereen binnen. Tijd voor . . . BINGO.. Mooie prijzen en iedereen speelde gespannen mee.  Daarna kwam de sjoelbak, iedereen had prijs, volgens het klassement mocht er gekozen worden. Leuk spel maar niet zo simpel als het eruit ziet.
Bij het ringwerpen toonde Ronny zich expert door alle ringen over de 50 punten te werpen. Het vissen (ring over een fles) werd in 4 groepjes van 6 rond 9 flessen gestreden. Sommige, waaronder Bo, hadden meer oog in de vislijn van de tegenstrevers dan voor de flessen. Daar de TV op kanaal TV192 met muziek uit de jaren 60 stond kwamen de benen los en waagden verschillende zich tot een dansje. Mooiste koppel van de dag: Gunter en Dirk.